Apenrots (3/4/5)

Wij zijn de Apenrots! De Apenrots is een middenbouw stamgroep, waarin kinderen zitten uit groep 3, 4 en 5.

Elke ochtend beginnen we in de kring. De ene dag met een nieuwsflitskring, de andere dag met een boekbespreking of een studiepresentatie en soms ook met een leuk proefje. Zo beginnen we de dag goed. Daarna gaan we meestal aan het werk. We doen veel aan samenwerken en leren lezen aan de hand van onze eigen teksten.

Muziek krijgen we om de week van muziekjuf Ellen. Zij neemt haar keyboard mee de klas in en samen zingen we vele liedjes.

Regelmatig wordt er ook heerlijk gekookt door ons. Dit wordt gedaan in de grote schoolkeuken samen met één of twee ouders. We eten dan met de hele groep dit lekkers in de kring op.

Als stamgroep zijn wij verantwoordelijk voor een stukje tuin van de Peter Petersenschool en wel de kruidentuin. In de lente en zomer ontdekken we welke kruiden er zijn en wat we allemaal met deze kruiden kunnen.

En we doen nog meer leuke dingen in de Apenrots. We gaan op excursies, we hebben soms een voorstelling, we krijgen djembé les, maken uitstapjes en hebben met de hele school regelmatig een weeksluiting waarbij wij zelf ook af en toe op het toneel staan.

Sinds kort hebben we ook onze eigen Apenrots blog. Op de blog plaatsen we wekelijks een stukje over wat er in die week gebeurt is. Ook komen er natuurlijk foto's bij!

Wat een leuke stamgroep zijn we he, de allerleukste natuurlijk!