Atlantis (6/7/8)

In deze bovenbouwgroep zitten

kinderen uit groep 6,7 en 8. Onze juf heet Manon. Zij is dit jaar nieuw in onze klas en zorgt ervoor dat het altijd heel gezellig is. De groep Atlantis is vernoemd naar het verdwenen eiland in de zee. De inrichting van de klas is hier op aangepast.

Iedere ochtend starten wij in de kring. Er wordt dan door de kringleider gecontroleerd of iedereen er is. Daarna staat er vaak een voorbereide kring op de planning. Deze kringen gaan over een bepaald onderwerp. Deze kringen bereiden wij zelf thuis voor. De groep geeft dan feedback en de kringleiders schrijven dit op een formulier. Dit formulier stop je, samen met heel veel andere formulieren, in je portfolio. Iedereen heeft een eigen portfolio. Je portfolio zorgt ervoor dat je laat zien wat je de afgelopen tijd hebt gedaan en hebt geleerd.

Tijdens het werken heeft iedereen een eigen werkplan. Je mag zelf plannen. Hiervoor gebruiken wij een agenda. Dat is heel handig om te oefenen voor later. We werken in tafelgroepjes van gemixte leerjaren. Dat is vaak erg praktisch,  zodat je een ander kind om hulp kan vragen. Wij helpen elkaar veel tijdens het werken. Als je je werkplan af hebt, mag je kiezen voor ander werk. Met dit werk kun je dingen oefenen die je nog lastig vindt. Ook is er pluswerk. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de natuur, aardrijkskunde, geschiedenis, rekenen of taal.

Ieder kind heeft een taak die hij/zij iedere ochtend of middag uitvoert, bijv; vegen, spelletjeskast opruimen, prullenbakken leggen of banken opstapelen en krukken neerzetten en weghalen. Dinsdag en woensdag hebben we gym, dan fietsen we gezamenlijk naar de Bam. Een keer per jaar is er een schoolkamp. Dan gaat iedere bovenbouwgroep naar een bestemming om vervolgens 2 nachtjes te blijven slapen en de laatste avond is er een bonte avond. Dan mag je een stukje voorbereiden en laten zien. Dat is altijd erg leuk!

In onze klas mag je jezelf zijn en helpen wij elkaar. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen, maar als het niet lukt, vragen wij Manon. Zij helpt ons dan. Ook doen wij veel creatieve dingen gekoppeld  aan W.O.