Elfenbank (1/2)

Welkom in de Elfenbank!

In onze onderbouw stamgroep zitten kinderen uit groep 0,1, en 2 bij elkaar in de groep. We hebben heel veel plezier met elkaar en we kunnen elkaar heel goed helpen. We hebben allemaal een maatje. Dat is super fijn!

We beginnen de dag in de kring. We kijken hoe de dag eruitziet op het dagbord en wat voor spulletjes er allemaal meegenomen zijn. Soms raken we niet uitgepraat over een onderwerp of maakt een onderwerp ons zo nieuwsgierig, dat we er nog veel meer over willen weten. Zo ontstaat er een project. Wanneer we zo’n project hebben, dan veranderen we de hele klas. We maken prachtige kunstwerken over dat thema, we doen reken- en taalspelletjes, de letter en cijfer van de week gaan over het thema, we zingen liedjes en we toveren onze huishoek helemaal om in een themahoek waarin we lekker kunnen spelen. Op onze weeksluiting mogen we op het podium presenteren we waarover we gewerkt hebben. We voelen ons dan super trots!

Ook zijn we graag buiten. We hebben een fantastische natuurspeelplek, die we ‘de Torteltuin’ noemen en we hebben elk seizoen een bosdag, dan gaan we een hele woensdagochtend naar het bos. Regelmatig vragen we of de papa’s en mama’s ons komen helpen, dan werken we in onze schooltuin, timmeren we of koken we voor onze groep. Al onze belevenissen schrijven we in ons dagboek. Zo kunnen we het altijd nog eens terug lezen.