Heksenkring (1/2)

De Heksenkring is een onderbouwgroep. Hierin zitten kinderen van groep 1 en 2 maar  ook kinderen die gedurende het jaar 4 jaar worden. Het is fijn om zo met elkaar in de stamgroep te zijn want zo kunnen we elkaar goed helpen. We hebben allemaal een maatje.

We beginnen de dag in de kring. Dan zitten er twee kinderen naast Gerda (juf) dat zijn de helpende handjes. Ze vertellen wat we  allemaal gaan doen, dat staat op het dagbord.

In de kring bespreken, leren en bekijken we van alles. Je mag elke dag iets meenemen om te laten zien of over te vertellen.

Soms vinden we een onderwerp zó interessant , dat we er meer over willen leren.

Dan werken en spelen en praten we er een hele poos over;  bijv. over wat je allemaal kunt worden als je groot bent, over kastelen en ridders  of over heksen( we heten natuurlijk niet voor niets Heksenkring.) We hebben ook een bouwhoek met grote blokken en een toneelhoek. Elke  week  is er  een letter en een cijfer  van de week.  Als er weeksluiting is laten we aan de andere groepen en aan onze papa’s en mama’s zien wat we allemaal geleerd hebben.

Op woensdag gymmen we in het grote gmlokaal. Natuurlijk zijn we ook veel buiten; om te spelen in “de torteltuin “ Als het lekker  weer is gaat de pomp open, en graven we kanalen in de zandbak. Super leuk!  Elk seizoen gaan we  een hele  woensdagochtend   naar het  bos.

We vervelen ons echt nooit op school!