Reuzenbos (1/2)

Hallo allemaal,

Wij zijn het Reuzenbos! Het reuzenbos is een onderbouw stamgroep, waarin kinderen zitten uit groep 0,1 en 2. We zijn dan wel de jongste en kleinste van de school…… We voelen ons al heel erg groot en stoer! We zijn de aller leukste groep van de hele wereld! Momenteel zijn we bezig met het veranderen van de inrichting van het lokaal. We bedenken welke hoeken we willen om te werken en te spelen en verzamelen er spullen voor. We experimenteren wat we goed vinden werken en wat niet.

Elke ochtend beginnen we in de kring. We kijken samen op ons dagbord wat we gaan doen. Daarna kijken we welke spullen er allemaal meegenomen zijn door de kinderen en hebben er een wereldoriënterend gesprek over. Regelmatig zijn die gesprekken zo interessant dat we er meer over willen weten. We maken er dan een project van. Als we zo’n project hebben; veranderen we onze presentatietafel, bedenken we werkjes, zijn de letters van de week in dat thema, doen we rekenspelletjes,  maken we een themahoek waarin we kunnen spelen, leren we er liedjes en versjes over en nog veel meer.  We zijn dol op gymmen, buiten spelen, dansen, toneel spelen en wandelen! Ook maken we af en toe een uitstapje. We vragen regelmatig of papa’s en mama’s ons willen helpen. Zo kunnen we koken, timmeren, spelletjes spelen, in de tuin werken en optreden met de weeksluiting. Voordat de weeksluiting begint, maken we de klas schoon met Miep Kraak. We proberen van elke dag een feest te maken! Aan het eind van de dag evalueren we de dag en schrijven we alles op in ons dagboek. Zo kunnen we het altijd nog eens teruglezen wat we beleefd hebben!