Nieuws - pagina 5

Raadscommissie Haren vergadert over de Rummerinkhof

Raadscommissie Haren vergadert over de Rummerinkhof

12 september 2018 - Afgelopen dinsdag heeft de raadscommissie van Haren vergadert over de mogelijke verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof 8.

Een groot aantal ouders en de directie van de PPS hebben voorafgaand aan de vergadering ingesproken en hun grote zorg en afkeuring uitgesproken over het geagendeerde plan.

Klik op 'Lees Verder' om de vergadering integraal terug te kijken!

 
Lees meer ›

Rumoer om verhuisplannen Brinkschool

Rumoer om verhuisplannen Brinkschool

12 september 2018 - Het zal niemand ontgaan zijn dat er momenteel een hoop discussie en reuring is over het plan van de gemeente Haren om De Brinkschool te verhuizen naar de voormalige Zernike-school naast de PPS.

Ouders, leerkrachten, directie en bestuur vinden dit, alles afwegend, een slecht plan. Het huidige voorstel betekent dat de PPS minder speelruimte, meer steen dan groen en vooral een veel onveiliger omgeving krijgt. 
Lees meer ›

Afspraken rond halen en brengen

Afspraken rond halen en brengen

07 september 2018 - Met de start van een nieuw schooljaar en nieuwe schooltijden lijkt het ons goed om nog even een aantal oude en geactualiseerde afspraken met jullie te delen.

  • Vanaf 8.00 uur zijn ouders en kinderen welkom in school. Tot die tijd zijn de stamgroepleiders nog bezig met de voorbereidingen van de schooldag. Mocht je wat eerder op school zijn, dan het verzoek om buiten te wachten tot 8.00 uur.
  • Om 8.15 uur starten de kringen in de stamgroepen. De stamgroepdeur gaat dan dicht. Het is fijn als iedereen er dan is en ouders afscheid hebben genomen van de kinderen. Mocht je een keertje wat later zijn, laat je kind dan even op de gang wachten tot de leerkracht een seintje geeft. Zo kunnen we rustig de dag starten in de kring.

Lees meer ›
Meet and Greet op de PPS

Meet and Greet op de PPS

04 september 2018 - Komende vrijdag vindt de jaarlijkse Meet & Greet plaats.

 

Tijdens deze ontmoeting is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie / thee en wat lekkers kennis te maken met andere ouders, leraren en natuurlijk de unieke sfeer van de PPS te proeven !

 

De Ouderraad zorgt voor muziek (Paul Mixtailes), heerlijke koffie en thee (met dank aan ‘t Feithhuis) en ook wat lekkers voor u en alle kinderen.
Lees meer ›

Bereikbaarheid in de vakantie

Bereikbaarheid in de vakantie

24 juli 2018 - Tijdens de zomervakantie is de school gesloten. De directie is gedurende de zomervakantie voor dringende zaken bereikbaar via het email-adres directie@jenaplanschool.nl

Vanaf 30 augustus zijn we weer aanwezig op school.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

20 juli 2018 - We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie. We zien jullie hopelijk allemaal weer terug op maandag 3 september om 8.15 uur!

Maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie!

Algemene Ledenvergadering op dinsdag 3 juli

Algemene Ledenvergadering op dinsdag 3 juli

25 juni 2018 - Zoals gebruikelijk is er voor de zomer een Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vereniging waar ’t Vlot en de Peter Petersenschool onder vallen. Dit is een goede gelegenheid voor ons als bestuur en directie om de leden (ouders) bij te praten over de stand van zaken op beide scholen. Dinsdag 3 juli 2018 om 20.00 uur op de PPS, Rummerinkhof 6b te Haren.

Meer informatie: ALV 2018

 
Lees meer ›

Nieuwe pauzetijden volgend schooljaar

Nieuwe pauzetijden volgend schooljaar

15 juni 2018 - Nieuwe schooltijden, vragen natuurlijk ook om aanpassing van de pauzetijden. We hebben daarbij rekening gehouden met een evenwichtige verdeling tussen werken en spelen. Hiernaast staan de nieuwe tijden voor volgend schooljaar.
Lees meer ›
Meedoen met de 4Mijl?

Meedoen met de 4Mijl?

11 juni 2018 - Lijkt het je leuk om op 14 oktober 2018 de 4 mijl te lopen? Doe dan gezellig mee met de groep van school. Op dit moment zijn er 14 kinderen die zich hebben aangemeld om samen de 4 mijl te lopen en er kunnen er nog veel meer bij!

Kinderen
Als je met school meeloopt, kost een startbewijs ongeveer €11,- per kind (prijs van 2017, dus kan iets afwijken). Een stuk goedkoper dan wanneer je je individueel aanmeldt. We starten als groep met elkaar, maar aangezien niet iedereen even snel loopt, valt de groep tijdens het lopen uit elkaar. 
Lees meer ›

Inloopavond herontwikkeling Rummerinkhof

Inloopavond herontwikkeling Rummerinkhof

18 mei 2018 - 

Op 16 mei was er een inloopavond over de voorlopige plannen voor de onderwijshuisvesting aan de Rummerinkhof. De plannen hebben betrekking op de huisvesting voor de Brinkschool en de groei van de Peter Petersenschool.

De Brinkschool kampt vanwege groei met een ruimtetekort op de huidige locatie aan de Oude Brinkweg. Ook de Peter Petersenschool groeit als gevolg van de nieuwbouwwijk Harener Holt en heeft uitbreiding nodig. De gemeente Haren onderzoekt de mogelijkheden om de Brinkschool te verhuizen naar de locatie Rummerinkhof. Door beëindiging van de onderwijsactiviteiten van het Harens Lyceum is deze locatie beschikbaar voor een andere bestemming.


Lees meer ›
Aanmelden Avond4Daagse

Aanmelden Avond4Daagse

14 mei 2018 - Via onderstaande link naar het inschrijfformulier voor de Avondvierdaagse 2018 kunnen kinderen opgegeven worden voor de Avond4Daagse. 
Het is vanwege de Pinkstervakantie erg belangrijk dat zowel inschrijving als inschrijfgeld (contant in envelop met naam kind bij leerkracht vd stamgroep!) uiterlijk aanstaande vrijdag (18 mei) binnen zijn. Dit en ook alle andere informatie voor de inschrijving staat in het formulier via de volgende link: 

https://goo.gl/forms/MDQ3lW47BXqK0Ux82 
Nieuwe collega's gezocht

Nieuwe collega's gezocht

13 mei 2018 - Voor komend schooljaar zijn we op zoek naar nieuwe collega's. In totaal zes vacatures voor stamgroepleiders en onderwijsassistenten. Het gaat om volledige en partime banen op beide scholen van de Vereniging Jenaplanonderwijs Noord. Meer informatie over de betreffende vacatures staan op de speciale speciale vacature-pagina.

De sluitingsdatum is 31 mei a.s., dus wees er op tijd bij, mocht je interesse hebben.

Kijk op de speciale vacature-pagina voor meer info!

 

Teamverjaardag op 30 mei

Teamverjaardag op 30 mei

10 mei 2018 - Zoals elk jaar vieren we ook dit jaar met alle stamgroepleiders onze teamverjaardag.

Dit jaar doen we dat op woensdag 30 mei.

Dat betekent voor de kinderen een feestelijke dag die begint om half 9 met feest in de eigen stamgroep. We stellen kleine attenties op prijs (bloemen uit de tuin, zelfgemaakte jam en tekeningen bijvoorbeeld).

De kinderen mogen verkleed op school komen en de tas mag thuisblijven; er wordt voor een traktatie gezorgd.
Lees meer ›

MR-vacature ouderlid PPS

MR-vacature ouderlid PPS

10 mei 2018 - Binnen de Medezeggenschapsraad (MR) van VJN zijn wij op zoek naar een enthousiaste ouder die onze MR wil komen versterken. De datum van treding is per nieuw schooljaar 2018-2019.

De MR van VJN overlegt voor zowel ‘t Vlot als de Peter Petersen school (PPS). In de MR zitten afgevaardigden van ouders en leerkrachten van beide locaties.
Lees meer ›

Inschrijven voor de 4Mijl

Inschrijven voor de 4Mijl

29 april 2018 - Veertien oktober 2018 is het weer zo ver. De 4 mijl. Binnenkort is het tijd om in te schrijven. Net als voorgaande jaren willen we graag weer met grote groep PPS-ers aan de start verschijnen (en ook graag aan de finish trouwens;).
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7