Nieuws - pagina 2

Na de kerstvakantie start de 12e groep

Na de kerstvakantie start de 12e groep

08 oktober 2018 - Al een aantal jaren mag de Peter Petersenschool in Haren zich verheugen in een groeiende belangstelling. Steeds meer ouders vinden de weg naar deze bijzondere jenaplanschool.
In ruim vier jaar tijd is de school gegroeid van ca 205 naar 270 leerlingen. Inmiddels kent de school 11 stamgroepen met drie leerjaren in één groep. De PPS heeft op dit moment drie kleutergroepen, vijf middenbouwgroepen (3,4,5) en drie bovenbouwgroepen (6,7,8). 


Lees meer ›
17 oktober: Inloopochtend op de PPS

17 oktober: Inloopochtend op de PPS

08 oktober 2018 - Op woensdag 17 oktober organiseren we weer een inloopochtend voor geinteresseerde nieuwe ouders.

Leerlingen uit de bovenbouw verzorgen tussen 9 en 11 uur rondleidingen en vertellen alles over hun school.

Ouders, teamleden en directie zijn aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden en zo nodig meer uitleg te geven over het jenaplanonderwijs op de PPS. Aanmelden voor de inloopochtend is niet nodig, iedereen is van harte welkom!

Raadsvergadering over verhuizing Brinkschool

Raadsvergadering over verhuizing Brinkschool

25 september 2018 - Er komt extra onderzoek naar mogelijke verhuislocaties voor OBS de Brinkschool in Haren. De gemeente wil de school verhuizen naar een leegstaand schoolgebouw naast de Peter Petersenschool in het dorp.

De Brinkschool in Haren staat op de nominatie om te verhuizen omdat de school uit haar voegen barst. Een raadsmeerderheid is echter nog niet overtuigd van de verhuizing. 

(bron RTVNoord)


Lees meer ›
Stamgroepavond 18 september

Stamgroepavond 18 september

14 september 2018 - Dinsdag 18 september staat de jaarlijkse Stamgroepavond op het programma.

Deze avond staat in het teken van het werken in de stamgroepen. Na een korte plenaire bijeenkomst (19.00 uur), zijn de ouders van harte welkom in de stamgroep van hun kinderen. De stamgroepleiders zullen jullie alles vertellen over het reilen en zeilen in de stamgroep. Aansluitend is er voor de groep 3-ouders nog aanvullende informatie over het Funktioneel Aanvankelijk Lezen (FAL) op de PPS.
Lees meer ›

Raadscommissie Haren vergadert over de Rummerinkhof

Raadscommissie Haren vergadert over de Rummerinkhof

12 september 2018 - Afgelopen dinsdag heeft de raadscommissie van Haren vergadert over de mogelijke verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof 8.

Een groot aantal ouders en de directie van de PPS hebben voorafgaand aan de vergadering ingesproken en hun grote zorg en afkeuring uitgesproken over het geagendeerde plan.

Klik op 'Lees Verder' om de vergadering integraal terug te kijken!

 
Lees meer ›

Rumoer om verhuisplannen Brinkschool

Rumoer om verhuisplannen Brinkschool

12 september 2018 - Het zal niemand ontgaan zijn dat er momenteel een hoop discussie en reuring is over het plan van de gemeente Haren om De Brinkschool te verhuizen naar de voormalige Zernike-school naast de PPS.

Ouders, leerkrachten, directie en bestuur vinden dit, alles afwegend, een slecht plan. Het huidige voorstel betekent dat de PPS minder speelruimte, meer steen dan groen en vooral een veel onveiliger omgeving krijgt. 
Lees meer ›

Afspraken rond halen en brengen

Afspraken rond halen en brengen

07 september 2018 - Met de start van een nieuw schooljaar en nieuwe schooltijden lijkt het ons goed om nog even een aantal oude en geactualiseerde afspraken met jullie te delen.

  • Vanaf 8.00 uur zijn ouders en kinderen welkom in school. Tot die tijd zijn de stamgroepleiders nog bezig met de voorbereidingen van de schooldag. Mocht je wat eerder op school zijn, dan het verzoek om buiten te wachten tot 8.00 uur.
  • Om 8.15 uur starten de kringen in de stamgroepen. De stamgroepdeur gaat dan dicht. Het is fijn als iedereen er dan is en ouders afscheid hebben genomen van de kinderen. Mocht je een keertje wat later zijn, laat je kind dan even op de gang wachten tot de leerkracht een seintje geeft. Zo kunnen we rustig de dag starten in de kring.

Lees meer ›
Meet and Greet op de PPS

Meet and Greet op de PPS

04 september 2018 - Komende vrijdag vindt de jaarlijkse Meet & Greet plaats.

 

Tijdens deze ontmoeting is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie / thee en wat lekkers kennis te maken met andere ouders, leraren en natuurlijk de unieke sfeer van de PPS te proeven !

 

De Ouderraad zorgt voor muziek (Paul Mixtailes), heerlijke koffie en thee (met dank aan ‘t Feithhuis) en ook wat lekkers voor u en alle kinderen.
Lees meer ›

Bereikbaarheid in de vakantie

Bereikbaarheid in de vakantie

24 juli 2018 - Tijdens de zomervakantie is de school gesloten. De directie is gedurende de zomervakantie voor dringende zaken bereikbaar via het email-adres directie@jenaplanschool.nl

Vanaf 30 augustus zijn we weer aanwezig op school.

Zomervakantie!

Zomervakantie!

20 juli 2018 - We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie. We zien jullie hopelijk allemaal weer terug op maandag 3 september om 8.15 uur!

Maar nu eerst genieten van een welverdiende vakantie!

Algemene Ledenvergadering op dinsdag 3 juli

Algemene Ledenvergadering op dinsdag 3 juli

25 juni 2018 - Zoals gebruikelijk is er voor de zomer een Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vereniging waar ’t Vlot en de Peter Petersenschool onder vallen. Dit is een goede gelegenheid voor ons als bestuur en directie om de leden (ouders) bij te praten over de stand van zaken op beide scholen. Dinsdag 3 juli 2018 om 20.00 uur op de PPS, Rummerinkhof 6b te Haren.

Meer informatie: ALV 2018

 
Lees meer ›

Nieuwe pauzetijden volgend schooljaar

Nieuwe pauzetijden volgend schooljaar

15 juni 2018 - Nieuwe schooltijden, vragen natuurlijk ook om aanpassing van de pauzetijden. We hebben daarbij rekening gehouden met een evenwichtige verdeling tussen werken en spelen. Hiernaast staan de nieuwe tijden voor volgend schooljaar.
Lees meer ›
Meedoen met de 4Mijl?

Meedoen met de 4Mijl?

11 juni 2018 - Lijkt het je leuk om op 14 oktober 2018 de 4 mijl te lopen? Doe dan gezellig mee met de groep van school. Op dit moment zijn er 14 kinderen die zich hebben aangemeld om samen de 4 mijl te lopen en er kunnen er nog veel meer bij!

Kinderen
Als je met school meeloopt, kost een startbewijs ongeveer €11,- per kind (prijs van 2017, dus kan iets afwijken). Een stuk goedkoper dan wanneer je je individueel aanmeldt. We starten als groep met elkaar, maar aangezien niet iedereen even snel loopt, valt de groep tijdens het lopen uit elkaar. 
Lees meer ›

Inloopavond herontwikkeling Rummerinkhof

Inloopavond herontwikkeling Rummerinkhof

18 mei 2018 - 

Op 16 mei was er een inloopavond over de voorlopige plannen voor de onderwijshuisvesting aan de Rummerinkhof. De plannen hebben betrekking op de huisvesting voor de Brinkschool en de groei van de Peter Petersenschool.

De Brinkschool kampt vanwege groei met een ruimtetekort op de huidige locatie aan de Oude Brinkweg. Ook de Peter Petersenschool groeit als gevolg van de nieuwbouwwijk Harener Holt en heeft uitbreiding nodig. De gemeente Haren onderzoekt de mogelijkheden om de Brinkschool te verhuizen naar de locatie Rummerinkhof. Door beëindiging van de onderwijsactiviteiten van het Harens Lyceum is deze locatie beschikbaar voor een andere bestemming.


Lees meer ›
Aanmelden Avond4Daagse

Aanmelden Avond4Daagse

14 mei 2018 - Via onderstaande link naar het inschrijfformulier voor de Avondvierdaagse 2018 kunnen kinderen opgegeven worden voor de Avond4Daagse. 
Het is vanwege de Pinkstervakantie erg belangrijk dat zowel inschrijving als inschrijfgeld (contant in envelop met naam kind bij leerkracht vd stamgroep!) uiterlijk aanstaande vrijdag (18 mei) binnen zijn. Dit en ook alle andere informatie voor de inschrijving staat in het formulier via de volgende link: 

https://goo.gl/forms/MDQ3lW47BXqK0Ux82 
1 2 3 4