Inloopochtend PPS op 8 mei

Inloopochtend PPS op 8 mei

19 april 2019 - Op woensdag 8 mei zijn geïnteresseerde ouders van harte welkom om tussen 9 en 11 uur kennis te maken met de Peter Petersenschool in Haren.

Teamleden, ouders en directie zijn aanwezig om te vertellen over onze school en het jenaplanonderwijs.
Bovenbouw-kinderen geven rondleidingen door de school.

Opgeven is niet nodig. Loop gewoon maar binnen....
Schooldag volgend schooljaar tot 14.00 uur

Schooldag volgend schooljaar tot 14.00 uur

09 april 2019 - Dit schooljaar zijn we begonnen met het 'vijf-gelijke-dagen-model' voor de schooltijden. We starten om 8.15 uur en de kinderen gaan elke dag tot 13.50 uur naar school.

Met ingang van het volgende schooljaar gaan we elke dag iets langer door tot 14.00 uur. Hierdoor ontstaat ruimte voor een tweede mei-vakantieweek en een extra margedag na de grote vakantie. Het nieuwe vakantierooster volgt binnenkort via de mail.

NLDoet op de PPS op 15 en 16 maart

NLDoet op de PPS op 15 en 16 maart

06 maart 2019 - Al jaren doet de Peter Petersen school mee aan NLdoet, een landelijke vrijwilligers dag.

Dit jaar valt NL doet op 15 en 16 maart.

Met deze mail willen we jullie oproepen om mee te doen op deze leuke, gezellige en voor de school nuttige dag.

We gaan een flink aantal klussen in en rond de school aanpakken.

 
Lees meer ›

Gezamenlijke ouderavond op 7 maart

Gezamenlijke ouderavond op 7 maart

11 februari 2019 - Op donderdag 7 maart organiseren we een gezamenlijke ouderavond voor ouders van ‘t Vlot en de Peter Petersenschool.

Thema van deze actieve avond is de bijzondere combi van “jenaplan- en freinet-onderwijs” die onze scholen kenmerkt.

 
Lees meer ›

School gesloten op 15 maart

School gesloten op 15 maart

04 februari 2019 - Op vrijdag 15 maart gaan nagenoeg alle leerkrachten van de VJN staken voor een beter salaris en minder werkdruk. De school zal daarom deze dag gesloten zijn.

Voor meer informatie over de komende staking verwijzen we graag naar de website van de organiserende vakbonden: https://www.fnv.nl/Nieuwsbericht/Archief/FNV-en-AOb-landelijke-onderwijsstaking-op-15-m

 

Volgende inloopochtend op 6 maart

Volgende inloopochtend op 6 maart

25 januari 2019 - Ouders die kennis willen maken met onze jenaplanschool, zijn van harte uitgenodigd voor de  open inloopochtend op woensdag 6 maart.
Leerlingen uit de bovenbouw verzorgen tussen 9 en 11 uur rondleidingen en vertellen alles over hun school.

Ouders, teamleden en directie is aanwezig om vragen te beantwoorden of het bijzondere aan onze jenaplanschool toe te lichten. Aanmelden hoeft niet...mag wel!

Nieuw vervangingsprotocol

Nieuw vervangingsprotocol

13 januari 2019 - Het bestuur en MR hebben ingestemd met een nieuw vervangingsprotocol voor beide scholen. Het protocol schept duidelijkheid hoe de directie de vervanging organiseert bij ziekte of afwezigheid van stamgroepleiders. Hierin staat onder andere beschreven wanneer groepen eventueel verdeeld worden of thuis moeten blijven indien er geen invallers zijn. Het protocol is hier te downloaden.
Samenzang op het plein ter afsluiting kerstviering...

Samenzang op het plein ter afsluiting kerstviering...

22 december 2018 - Met meer dan 400 kinderen en ouders hebben we als Peter Petersenschool een fantastisch kalenderjaar, samen zingend op het plein, afgesloten. Iedereen een heerlijke kerstvakantie, fijne feestdagen en wederom een geweldig nieuwjaar gewenst!!!

De kerstfilm en een filmpje van de samenzang zijn te zien in het Ouderportaal.

Huishoek onderbouw is klaar

Huishoek onderbouw is klaar

23 november 2018 - Deze week is de nieuwe huishoek van de onderbouw 'opgeleverd'.

Met de plaatsing van een handgemaakte keuken is de hoek weer volledig speelwaardig.

Heel veel dank aan vader Rolf, die er een prachtige huiskamer met open keuken van heeft gemaakt!

 

Papiercontainer tijdens schooldagen en zaterdagen open!

Papiercontainer tijdens schooldagen en zaterdagen open!

14 november 2018 - Al een aantal jaren zamelt de OR van de PPS extra geld in middels de oud-papiercontainer op de parkeerplaats achter de PPS.

Deze container is tijdens schooldagen dagelijks geopend van ca. 8.00 tot 14.30 uur uur.

Op zaterdag is de container tussen 9.00 en 13.00 uur geopend.

 
Lees meer ›

Gemeenteraad schuift besluit verhuizing door

Gemeenteraad schuift besluit verhuizing door

13 november 2018 - De raad van Haren heeft in haar laatste vergadering besloten het besluit omtrent de verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof over te laten aan de nieuwe gemeenteraad van Groningen. Een meerderheid van de raad sprak zich uit tegen het gemeenschappelijke voorstel van de PPS en de Brinkschool. Onder andere het gegeven dat hieraan een verkeerskundige toets ontbreekt was aanleiding om een alternatief amendement aan te nemen en de verhuizing af te wijzen.
Lees meer ›
College B&W wil geen besluit nemen over verhuizing

College B&W wil geen besluit nemen over verhuizing

06 november 2018 - Het college van B&W heeft vanochtend besloten aan de raad voor te stellen om a.s. maandag geen besluit te nemen over de definitieve locatiekeuze voor de Brinkschool en verkeersafwikkeling rondom de Rummerinkhof. Concreet betekent dit dat als de raad dit voorstel overneemt, een en ander wordt overgedragen aan de (nieuwe) gemeente Groningen.
Het aangepaste raadsvoorstel en bijlagen staan inmiddels online:
https://www.raadsnetharen.nl/raadsnet/agenda_3901/agendapunt/locatiekeuze-obs-brinkschool-en-verkeersafwikkeling-rummerinkhof_12181.html
Lees meer ›
Gemeenteraad stelt besluitvorming uit

Gemeenteraad stelt besluitvorming uit

26 oktober 2018 - De gemeenteraad heeft besloten om het besluit over de eventuele verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof opnieuw uit te stellen, zodat er tijd is voor het college om opnieuw met de scholen in overleg te gaan. Aanleiding is de gezamenlijke brief die Brinkschool en PPS aan de raad gestuurd hebben. 
Daarmee zal aanstaande maandagavond alleen formeel het besluit tot uitstel besproken worden. De uiteindelijke behandeling zal dan in de extra raadsvergadering van 12 november zijn. klik HIER voor meer info!
Brinkschool en PPS doen gezamenlijk voorstel aan de raad

Brinkschool en PPS doen gezamenlijk voorstel aan de raad

24 oktober 2018 - Ondanks de herfstvakantie is er de afgelopen dagen veel nagedacht en gepraat over de gemeentelijke plannen m.b.t. de verhuizing van de Brinkschool. Met een grote groep ouders heeft het bestuur, samen met de MR en de directie, zich de afgelopen maanden sterk gemaakt voor een veilige schoolomgeving met ruimte voor kinderen om te spelen en die ons in staat stelt om ons als jenaplanschool te blijven ontwikkelen. 
Lees meer ›
Rapport van Royal Haskoning m.b.t. ontwikkelingen Rummerinkhof

Rapport van Royal Haskoning m.b.t. ontwikkelingen Rummerinkhof

16 oktober 2018 - Woensdagavond is er een extra ouderavond over de mogelijke verhuizing van de Brinkschool naar de Rummerinkhof. De gemeente heeft hiervoor een extra onderzoek laten doen, maar de mogelijkheden m.b.t. de verkeerssituatie rond de Rummerinkhof.  Het betreffende rapport met bijhorende situatieschetsen is nu te downloaden. In afwachting van het difinitieve raadsvoorstel is dit de informatie waarmee we het op dit moment moeten doen.
Lees meer ›
1 2 3 4 5