Nieuws - pagina 4

Extra ouderavond Schooltijden

Extra ouderavond Schooltijden

09 maart 2018 - Op veler verzoek organiseren we op dinsdag 13 maart een extra ouderavond over de schooltijden. Ouders hebben de suggestie gedaan deze avond twee of drie opties (inclusief de huidige situatie) ter bespreking voor te leggen. Tevens zullen we nog en aantal bronnen voor aanvullende informatie met de ouders delen. Verder gaan we nog om tafel met beide kinderraden. Op 9 maart organiseren we nog een extra bijeenkomst voor de leerkrachten en medewerkers van beide scholen. We hopen na deze extra bijeenkomsten voldoende input te hebben voor een voorstel richting bestuur en MR. 
Lees meer ›
Voorbereidingen NLDoet

Voorbereidingen NLDoet

09 maart 2018 - Op woensdag en donderdag is er al heel hard gewerkt aan de voorbereidingen voor NLDoet van aanstaande zaterdag (zie hieronder). Een groot aantal ouders en kinderen hebben heel veel klassebankjes geschuurd en gegrond, zodat ze zaterdag mooi in de lak gezet kunnen worden.

Er zijn ook nog een aantal nadere klussen voor zaterdag. Dus als je zin hebt om te komen helpen, kom gerust langs. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd!!

 

 
Lees meer ›

NLDoet op 10 maart, kom je ook?

NLDoet op 10 maart, kom je ook?

09 maart 2018 - Al jaren doet de Peter Petersenschool mee aan NLdoet, een landelijke vrijwilligers dag. Dit jaar valt NL doet op 10 maart. We roepen iedereen op om mee te doen op deze leuke, gezellige en voor de school nuttige dag. We gaan een aantal klussen in en rond de school aanpakken, maar ook als je niet van klussen houdt zijn er mogelijkheden om te kunnen helpen. Vind je het leuk om een activiteit te organiseren voor de meegekomen kinderen? Steek je graag je handen uit de mouwen in de tuin? Ben je liever in de keuken bezig met het verzorgen van de catering of kun jij iets heel lekkers bereiden om al die werkende mensen mee te verwennen?
Lees meer ›
Margeweek en vrije vrijdagmiddag

Margeweek en vrije vrijdagmiddag

23 februari 2018 - In de week aansluitend op de voorjaarsvakantie zijn alle kinderen van groep 1 t/m 4 vrij. Deze margeweek voor de jongere kinderen wordt door het team gebruikt voor scholing, administratie en ontwikkelen van lesmateriaal e.d.

 

Op vrijdag 9 maart zijn ook de kinderen van groep 5 t/m 8 vrij vanaf 12.00 uur. 

Op 12 maart wordt iedereen weer om 8.30 uur op school verwacht.

Koffie-ochtend

Koffie-ochtend "Vijf Gelijke Dagen Model"

19 februari 2018 - In de Brief hebben we jullie informatie gegeven over het voorstel voor aanpassing van de schooltijden. Tijdens de koffieochtend op donderdag 22 februari a.s. is er alle ruimte voor vragen, opmerkingen en andere zaken m.b.t. het “5-GELIJKE-DAGEN-MODEL”

Reageren per mail mag natuurlijk ook: directie@jenaplanschool.nl

Nu ook een app voor de PPS

Nu ook een app voor de PPS

09 februari 2018 - Aan de nieuwe website is ook een app voor smartphone en tablets gekoppeld. Hiervoor kun je de app ‘School-sites’ downloaden uit de Appstore of Google Playstore:

Apple Appstore

https://itunes.apple.com/nl/app/school-site/id1192969030?l=en&mt=8

Google Play

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.schoolsite.app

Na het downloaden kun je bij schoolkeuze kiezen voor de Peter Petersenschool!

 

Kennismakingsochtend voor zij-instromers

Kennismakingsochtend voor zij-instromers

06 februari 2018 - Op dinsdag 13 februari onrganiseren we een extra kennismakingsochtend voor ouders van kinderen die op dit moment al een andere basisschool bezoeken. Ouders die hiervan gebruik willen maken verzoeken we het kennismakingsformulier in te vullen, zodat we een afspraak kunnen maken voor deze ochtend. Mocht er behoefte zijn om op een ander moment een afspraak te maken, dan kan dat aangegeven worden in het formulier.

Voor meer informatie over de procedure bij zij-instroom verwijzen we graag naar de volgende pagina: procedure-zij-instroom.

Op 14 februari wordt er gestaakt op de PPS

Op 14 februari wordt er gestaakt op de PPS

05 februari 2018 - Op 14 februari gaan opnieuw duizenden leerkrachten in Noord-Nederland staken voor een lagere werkdruk en een rechtvaardiger salaris. Ook onze leerkrachten leggen in grote meerderheid het werk neer. Dit betekent dat beide scholen van de VJN op woensdag 14 februari gesloten zullen zijn.

 

 
Lees meer ›

Druk bezochte ouderavond over KiVa

Druk bezochte ouderavond over KiVa

30 januari 2018 - Ruim vijftig ouders uit Haren en Hoogezand hebben de inhoudelijke ouderavond over het anti-pest-programma KiVa bezocht. KiVa- en Jenaplandeskundige Freek Velthausz heeft uitvoerig verteld over de werkwijze van KiVa en de verschillende rollen die bij pestgedrag aan de orde zijn.

Tevens heeft hij verteld wat ouders en school samen kunnen doen om pesten te voorkomen. Op de website van de school is onder link Leren Samenleven meer informatie over KiVa te vinden.

Ouderavond over KIVA

Ouderavond over KIVA

30 januari 2018 - Op dinsdag 30 januari organiseren we op de PPS in Haren een ouderavond over KiVa voor ouders van beide scholen.De Peter Petersenschool en Jenaplanschool ‘t Vlot willen graag veilige en prettige scholen zijn voor alle kinderen.
Waar kinderen met plezier naar toe gaan, waar ze veel leren en lekker kunnen spelen. Helaas gebeuren er in een groep soms minder leuke dingen. Een van die onplezierige dingen kan zijn dat je kind regelmatig gepest wordt, of dat je kind meemaakt dat er gepest wordt in de klas, of misschien pest je kind af en toe wel eens een ander kind.
Lees meer ›
Open inloopochtend voor geïnteresseerde ouders

Open inloopochtend voor geïnteresseerde ouders

15 januari 2018 - De Peter Petersenschool (PPS) in Haren houdt op woensdag 31 januari een open inloopochtend voor nieuwe geïnteresseerde ouders en hun kinderen.

 

Leerlingen uit de bovenbouw verzorgen tussen 9 en 11 uur rondleidingen en vertellen van alles over hun school. Ouders, teamleden en directie zijn aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden en zo nodig meer uitleg te geven over het jenaplanonderwijs op de PPS. Aanmelden voor de inloopochtend hoeft niet, iedereen is van harte welkom!
Lees meer ›

Verbouwing speelwerk-plein in volle gang

Verbouwing speelwerk-plein in volle gang

08 november 2017 - Het zal jullie ontgaan zijn dat we druk aan het verbouwen zijn in de PPS. De kopieerwerkplaats is inmiddels gereed en al druk in gebruik. Ook de nieuwe keuken bij de teamkamer is gebruiksklaar. Jacqueline is boven druk bezig de administratie opnieuw in te richten.

Wat nog rest is de centrale hal, oftewel ons speel-werkplein.. Inmiddels is in de hal (en de drukhoek) een nieuwe vloer gelegd. Komende weken zal de verdere inrichting vorm gaan krijgen.
Lees meer ›

Sponsorloop georganiseerd door de Kinderraad

Sponsorloop georganiseerd door de Kinderraad

08 november 2017 - Vrijdag 1 november stond de eerste sponsorloop op het programma. De PPS Kinderraad wilde graag iets doen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint Maarten. Met twee schoolgenoten die afkomstig zijn van dit eiland, was de betrokkenheid van de kinderen erg groot. Vrijdag hebben 250 kinderen, aangemoedigd door ouders, familie en kennissen zoveel mogelijk rondjes gerend om zoveel mogelijk geld in te zamelen.
Bekijk fotoalbum ›
Tennisclinic Orion

Tennisclinic Orion

20 maart 2017 - De hele middenbouw is de hele ochtend op de tennisbaan te vinden.

Het was een erg geslaagde ochtend waar de kinderen veel geleerd hebben en ook veel plezier hebben gehad.
Bekijk fotoalbum ›

Open inloopochtend Peter Petersenschool

Open inloopochtend Peter Petersenschool

19 januari 2017 - Op woensdag 18 januari organiseerde de Peter Petersenschool in Haren een inloopochtend voor geïnteresseerde nieuwe ouders en hun kinderen.

Leerlingen uit de bovenbouw verzorgden tussen 9 en 12 uur rondleidingen en vertelden alles over hun school.

Ouders, teamleden en directie waren aanwezig om aanvullende vragen te beantwoorden en zo nodig meer uitleg te geven over het jenaplanonderwijs op de PPS.
Lees meer ›

1 2 3 4 5