Nieuws

05 februari 2018

Op 14 februari wordt er gestaakt op de PPS

Op 14 februari gaan opnieuw duizenden leerkrachten in Noord-Nederland staken voor een lagere werkdruk en een rechtvaardiger salaris. Ook onze leerkrachten leggen in grote meerderheid het werk neer. Dit betekent dat beide scholen van de VJN op woensdag 14 februari gesloten zullen zijn.

 

 


Op 14 februari wordt er gestaakt op de PPS
Gesprekken tussen de onderwijsbonden en het ministerie zijn deze week op niets uitgelopen, zegt Robert Sikkes van de Algemene Onderwijsbond. ,,We verwachtten dat het ministerie de toegezegde 450 miljoen euro voor werkdrukverlaging naar voren zou halen maar dat is niet zo. Ook wordt het salaris voor leerkrachten in een aantal jaar niet gelijk getrokken met dat van een leraar in het voortgezet onderwijs.’’

 

Reden voor het PO-Front - samenwerkende onderwijsorganisaties en vakbonden - met estafette-acties te beginnen en opnieuw te staken. Eerst in het Noorden en daarna op andere plekken in Nederland. Het Front eist 1,4 miljard euro voor een lagere werkdruk en een hoger salaris. Het ministerie heeft 750 miljoen toegezegd maar dat vinden ze te weinig.