Drakenstein (3,4,5)

Wij zijn Drakenstein en ons lokaal staat aan de Overkant. Wij hebben 28 kinderen en het is er reuze gezellig. We hebben, naast een super fijn lokaal, ook nog de Drakengrot waar we zelfstandig kunnen lezen, stempelen en schrijven.

 

We beginnen de dag altijd in de kring. Daar praten, overleggen en luisteren we naar elkaar. We bespreken de dag en dat is super fijn. We vieren hier onze verjaardag, doen taalkringen, bespreken onze teksten, doen boekpresentaties, bespreken we het nieuws, doen observaties en eten we samen. Aan het einde van de dag evalueren we alles. We geven elkaar tips en tops en we overleggen hoe het nog beter kan.

 

Tijdens het werk krijgen we instructies, werken we zelfstandig en helpen we elkaar als dat nodig is. Het is fijn om in een groepje bij elkaar te zitten, dan is hulp snel geboden. We werken met een werkplan. Daar staat precies op wat we moeten doen. Als we iets af hebben kruisen we dat aan en aan het einde van de week moet alles af zijn. Soms doen we projecten, leren we over de wereld om ons heen of zijn we met techniek bezig. Twee keer per week hebben we gym en om de twee weken komt Ellen met ons zingen. Studies doen we ook. We doen die soms alleen en soms werken we samen met iemand. Hier mag je zelf een onderwerp kiezen die je interessant vindt. Daar bedenk je vragen over en die probeer je zo goed mogelijk te beantwoorden. Je maakt een mooi verslag en die presenteer je in de kring. Super leuk!  

 

We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in de klas. We zorgen dan ook goed voor elkaar en bespreken de dingen die even niet zo lekker lopen. Dan zorgen we dat we een oplossing vinden die bij ons past. Tijdens de klassenvergadering op vrijdagmorgen is er ruimte om ideeën met elkaar te bespreken. Vaak rolt er dan iets uit wat we met elkaar willen organiseren. Zo hebben we met elkaar een vakantieboek gemaakt, in de avond een disco gehouden en zijn we samen naar het zwembad geweest. Zo leuk dat we zelf mogen bedenken wat we hiervoor nodig hebben. Ook fijn dat we altijd weer enthousiaste ouders hebben die, samen met ons, er een topmoment van maken.  

 

 

BERICHTEN

29 apr 2018 - Trouwerij in Drakenstein

In Drakenstein zijn groene slang en bruine beer met elkaar getrouwd.