Nieuws

Inloopochtend PPS op woensdag 16 februari

Inloopochtend PPS op woensdag 16 februari

06 januari 2022 - Op woensdag 16 februari organiseren we weer een open-inloop-ochtend van 9.00 tot 11.00 uur  voor geinteresseerde ouders. Stamgroepleiders, ouders en directie zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Kinderen uit de bovenbouw verzorgen de rondleidingen door de school.

Uiteraard is de ochtend onder voorbehoud van de corona-richtlijnen op dat moment.

Gezocht: inval-collega's voor PPS en 't Vlot

Gezocht: inval-collega's voor PPS en 't Vlot

13 december 2021 - Gezocht invalmeesters en invaljuffen! Voor twee geweldige jenaplanscholen in Haren en Hoogezand. Fulltime of liever partime? Alles is bespreekbaar.
Ervaring niet perse noodzakelijk...die mag je, zonodig, begeleid door een ervaren collega, bij ons op komen doen.
Interesse? De vacature met alle informatie vind je hier! Delen wordt gewaardeerd!
Elke succesvolle tip wordt beloond met een joekel van een slagroomtaart (ook als je jezelf tipt ????)!
Vierdaagse schoolweek voor kleuters vanaf volgend schooljaar

Vierdaagse schoolweek voor kleuters vanaf volgend schooljaar

13 december 2021 - M.i.v. het schooljaar 2022-2023 gaan de kinderen in groep 1 en 2 op 't Vlot van maandag t/m/ donderdag naar school.

Het bestuur heeft dit besluit genomen omdat de kleuters door het vijf-geleijke-dagen-rooster veel te veel uren naar school gaan. Met het invoeren van de vierdaagse schoiolweek gaan de kleuters weer de reguliere 760 uur per schooljaar naar school. Dit schept ruimte om extra leerkrachturen in de midden en ondcerbouw in te zetten, waardoor we de groepen zo klein mogelijk kunnen houden.
Lees meer ›

Pagina met corona-informatie

Pagina met corona-informatie

01 december 2021 - Er is op deze website een speciale pagina waar alle actuele informatie en maatregelen te vinden is. Bij vragen kan altijd contact opgenomen worden met de eigen stamgroepleider of directie.

Pagina: Corona en school

De PPS gaat uitbreiden

De PPS gaat uitbreiden

16 februari 2021 - Afgelopen week is het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van de Peter Petersenschool goed gekeurd door alle betrokken partijen. Het ontwerp, gemaakt door KAW architecten, betekent een moderne en transparate uitbreiding met 4 lokalen, een speelzaal en een groot leerplein voor de onderbouwen, waar ook de vieringen met kinderen en ouders plaats kunnen vinden.

Meer informatie over de nieuwbouw en verbouw staat op de speciale pagina op deze site!

We gaan nu echt open!!!

We gaan nu echt open!!!

08 februari 2021 - Morgen gaan we dan eindelijk weer echt naar school! Vanaf 8.00 uur worden kinderen gespreid verwacht. Voor de juiste inloop- en ophaaltijden verwijzen we graag naar de eerdere correspondentie of het protocol op de website. Kinderen mogen evt. sleeën en sneeuwschuivers meenemen. Dan wel graag voorzien van voor- en achternaam. Denken jullie ook om de schoolboeken, schriften en chromebooks? In verband met de beperkte aanwezig van personeel op school het verzoek om af- of ziekmeldingen van kinderen via de Parro-app aan de stamgroepleider zelf te doen. De school is beperkt telefonisch bereikbaar.
School maandag nog dicht...

School maandag nog dicht...

07 februari 2021 - Tot onze grote spijt hebben we net moeten besluiten dat we onze scholen morgen nog niet te kunnen heropenen voor fysiek onderwijs.

Gezien de weersvoorspellingen en de Code Oranje voor morgen met het dringende advies niet de weg op te gaan, vinden we het onverantwoord om onze collega’s en kinderen te vragen naar school te komen.

Het merendeel van de collega’s moet van buiten het dorp komen en is afhankelijk van de auto of het openbaar vervoer. Maar ook op de fiets lijkt het momenteel onverantwoord om naar school te komen.

 

Omdat we vanuit de corona-richtlijnen de groepen ook niet mogen mengen is noodopvang helaas niet mogelijk op school. Nog los van het feit dat we hiervoor geen personeel beschikbaar hebben.

We gaan weer open!!!

We gaan weer open!!!

06 februari 2021 - Maandag 8 februari gaan alle basisscholen in Nederland weer volledig open en dus ook onze scholen. Met een geactualiseerd protocol op basis van de landelijke richtlijnen mogen de kinderen maandag weer veilig en verantwoord naar school.

Meer informatie over de afspraken die gelden zijn te vinden op de speciale protocol-pagina.

School gesloten

School gesloten

16 december 2020 - Helaas moet ook het basisonderwijs tijdens de huidige lockdown haar deuren sluiten. Dit betekent dat we vervroegd aan de kerstvakantie beginnen en de twee weken na de vakantie online-onderwijs zullen verzorgen. Hiervoor is alles voorbereid, uitgezocht en zo nodig mee gegeven.

De school is in deze periode bereikbaar via het algemene emailadres: pps@jenaplanschool.nl

We wensen iedereen toch een hele fijne kerstvakantie en al het goeds voor een gezond 2021! Tot ziens op 18 januari....of hopelijk eerder! 

Verrassing van de Ouderraad

Verrassing van de Ouderraad

16 december 2020 - Dinsdag 15 december bleek ineens de laatste schooldag voor de kerstvakantie. Razendsnel is alles voorbereid voor het thuisonderwijs na de vakantie. Maar de laatste dag stond ook in het teken van een toch nog feestelijke afsluiting.

En wat was het een geweldige verrassing dat de OR alle kinderen en teamleden tracteerde op warme chocomelk en heerlijke oliebollen! 

Alle ouderraad-leden heel erg bedankt voor jullie enorme betrokkenheid en inzet de afgelopen periode!!

PPS loopt 10.000 euro bij elkaar voor Suriname

PPS loopt 10.000 euro bij elkaar voor Suriname

08 december 2020 - Vrijdag 27 november hebben kinderen van de Peter Petersenschool in Haren de opbrengst bekend gemaakt van de in september georganiseerde sponsorloop voor Suriname.
Aanleiding was de donatie in juni van bijna 300 leerlingensetjes voor scholen in Suriname.
Lees meer ›
Vacatures nieuwe Raad van Toezicht VJN

Vacatures nieuwe Raad van Toezicht VJN

20 oktober 2020 - Voor onze mooie Vereniging Jenaplanonderwijs Noord, zijn wij (onder voorbehoud van instemming door de ALV) op zoek naar 5 leden voor de Raad van Toezicht (RvT), waaronder een voorzitter.

 

Ben jij of ken jij iemand die aantoonbaar goed in staat is om toezicht te houden op het bestuur van onze vereniging? Iemand die het bestuur en daarmee de verenging naar een hoger plan kan tillen? Lees dan snel verder en reageer.

Het delen van deze vacature wordt op prijs gesteld.

Nog twee plekken voor 4-jarigen dit jaar

Nog twee plekken voor 4-jarigen dit jaar

28 september 2020 - Door verhuizingen zijn er voor dit kalenderjaar nog twee plaatsen beschikbaar in de onderbouw voor kinderen die in 2020 vier jaar worden. Via de website is eenvoudig een kennismakingsgesprek aan te vragen. We zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen.

Voor kinderen die in 2021 vier jaar worden, is er op dit moment geen plek meer beschikbaar, maar hanteren we een wachtlijst.

Kinderboekenweek: PPS flitst naar vroeger

Kinderboekenweek: PPS flitst naar vroeger

24 september 2020 - Haren Flits! En toen? Je staat op de foto als iemand uit een andere tijd. Dat is pijlsnel verteld wat er op de Peter Petersenschool gaat gebeuren tijdens de Kinderboekenweek dat het thema ‘en toen?’ heeft meegekregen.

Elke stamgroep gaat aan de slag met een tijdvak uit de geschiedenis.
Lees meer ›

Sponsorloop

Sponsorloop "Voor Suriname"

21 september 2020 - Afgelopen vrijdag hebben 270 PPS'ers heel veel rondjes gelopen i.h.k.v. de sponsorloop "Voor Suriname". De opbrengst is voor het vervoeren van meer dan 250 leerlingsetjes, kasten, bureaustoelen en overig meubilair naar scholen in Suriname.

De bijdrage voor de sponsorloop wordt opgehaald door de kinderen zelf. Het is ook mogelijk om de bijdrage via iDeal te doen. Dit kan op de volgende pagina: SPONSORLOOP

1 2 3 4 5 6