Nieuws

Stamgroepavond op donderdag 22 september

Stamgroepavond op donderdag 22 september

15 september 2022 - In het begin van het schooljaar organiseren we jaarlijks voor alle ouders de zogenaamde stamgroepavond. Op deze avond vertellen de stamgroepleiders van alles over het programma in hun stamgroep. Ook worden er zo nodig afspraken gemaakt over de ouderhulp, de stamgroepouder, kook- en schoonmaakroosters, communicatie, etc. Ook stellen de diverse geledingen (directie, MR, OR en RvT) zich voor aan de ouders.

Dit schooljaar is de stamgroepavond gepland op donderdag 22 september 2022. We starten om 19.00 uur.

Inloopochtenden komend schooljaar

Inloopochtenden komend schooljaar

08 september 2022 - Net al voorgaande jaren organiseren we weer open inloopochtenden voor belangstellende ouders. Op aantal woensdagen verzorgen kinderen van de PPS van 9 tot 11 uur rondleidingen door de school en zijn ouders en teamleden aanwezig om informatie en ervaringen te delen en eventuele vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig! De inloopochtenden zijn op: woensdagen 26 oktober, 11 januari, 22 maart, 17 mei en 5 juli.

Mocht dit niet uitkomen kan er ook altijd een andere afspraak gemaakt worden.

Gezocht: stamgroepleider middenbouw PPS

Gezocht: stamgroepleider middenbouw PPS

25 mei 2022 - We hebben op onze jenaplanschool, de Peter Petersenschool in Haren een prachtige vacature, voor een middenbouw stamgroep (gr. 3/4  óf gr. 5/6).

Het betreft een fulltime baan (1 fte). Bij voorkeur door één nieuwe collega in te vullen. 

Het betreft een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlenging.

Meer informatie: klik hier

Open inloopochtend op woensdag 8 juni

Open inloopochtend op woensdag 8 juni

31 maart 2022 - De Peter Petersenschool in Haren organiseert op woensdag 8 juni weer een open inloopdag

Geïnteresseerde ouders zijn weer van harte welkom om de Peter Petersenschool te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.‘s Morgens van 9.00 tot 11.00 uur verzorgen kinderen rondleidingen door de school en zijn directie en stamgroepleiders aanwezig om ouders te informeren over het jenaplanonderwijs op de Peter Petersenschool.
Lees meer ›

Fietsenactie voor vluchtelingen uit Oekraine

Fietsenactie voor vluchtelingen uit Oekraine

29 maart 2022 - De grootouders van een tweetal PPS-kinderen organiseren een inzamelingsactie voor fietsen, die gebruikt kunnen worden door vluchtelingen die in het Nescio-hotel worden opgevangen. Ouders die een niet meer gebruikte (kinder)fiets over hebben, kunnen deze doneren. De fietsen dienen niet zelf naar het hotel gebracht te worden, maar donaties kunnen anngemeld worden via: pvisee@hotmail.com, dan halen zij de fiets wel op. Brengen naar het volgende adres mag ook: Beatrixlaan 32. Vandaar halen de bewoners die fietsen dan zelf op.  
Gemeenteraad Groningen zegt ja tegen uitbreiding PPS

Gemeenteraad Groningen zegt ja tegen uitbreiding PPS

16 februari 2022 - De kogel is door de kerk.  De gemeenteraad heeft woensdag 16 februari ja gezegd tegen het uitbreidingsplan van de Peter Petersenschool. Een fonkelnieuwe onderbouwvleugel en een nieuw, groen en vooral uitdagend speelplein, gaan komend jaar gerealiseerd worden. In mei start de sloop van het Visiogebouw, waarna de bouw van de nieuwe lokalen, speelzaal en speel/leerplein kan beginnen.

 

 
Lees meer ›

PPS komt papier ophalen in Haren

PPS komt papier ophalen in Haren

09 februari 2022 - Vanaf komende zaterdag gaan elke twee weken vrijwilligers van de Peter Petersenschool (ouders en teamleden) in Haren ca. 400 oud-papier-containers legen. De adressen waar de PPS-containerwagen langskomt hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen.Vanaf 9.00 uur rijdt de wagen rond, dus plaats de container op tijd op de gebruikelijke plek langs de weg.De papiercontainer op de parkeerplaats van de PPS is voorlopig ook nog in gebruik!

De opbrengst komt uiteraard ten goede aan de school en de kinderen.

Inloopochtend PPS op woensdag 16 maart (i.p.v. 9 maart)

Inloopochtend PPS op woensdag 16 maart (i.p.v. 9 maart)

06 februari 2022 - Op woensdag 16 maart organiseren we weer een open-inloop-ochtend van 9.00 tot 11.00 uur  voor geinteresseerde ouders. Stamgroepleiders, ouders en directie zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Kinderen uit de bovenbouw verzorgen de rondleidingen door de school.

 

Gezocht: inval-collega's voor PPS en 't Vlot

Gezocht: inval-collega's voor PPS en 't Vlot

13 december 2021 - Gezocht invalmeesters en invaljuffen! Voor twee geweldige jenaplanscholen in Haren en Hoogezand. Fulltime of liever partime? Alles is bespreekbaar.
Ervaring niet perse noodzakelijk...die mag je, zonodig, begeleid door een ervaren collega, bij ons op komen doen.
Interesse? De vacature met alle informatie vind je hier! Delen wordt gewaardeerd!
Elke succesvolle tip wordt beloond met een joekel van een slagroomtaart (ook als je jezelf tipt ????)!
Vierdaagse schoolweek voor kleuters vanaf volgend schooljaar

Vierdaagse schoolweek voor kleuters vanaf volgend schooljaar

13 december 2021 - M.i.v. het schooljaar 2022-2023 gaan de kinderen in groep 1 en 2 op 't Vlot van maandag t/m/ donderdag naar school.

Het bestuur heeft dit besluit genomen omdat de kleuters door het vijf-geleijke-dagen-rooster veel te veel uren naar school gaan. Met het invoeren van de vierdaagse schoiolweek gaan de kleuters weer de reguliere 760 uur per schooljaar naar school. Dit schept ruimte om extra leerkrachturen in de midden en ondcerbouw in te zetten, waardoor we de groepen zo klein mogelijk kunnen houden.
Lees meer ›

Pagina met corona-informatie

Pagina met corona-informatie

01 december 2021 - Er is op deze website een speciale pagina waar alle actuele informatie en maatregelen te vinden is. Bij vragen kan altijd contact opgenomen worden met de eigen stamgroepleider of directie.

Pagina: Corona en school

De PPS gaat uitbreiden

De PPS gaat uitbreiden

16 februari 2021 - Afgelopen week is het voorlopig ontwerp voor de uitbreiding van de Peter Petersenschool goed gekeurd door alle betrokken partijen. Het ontwerp, gemaakt door KAW architecten, betekent een moderne en transparate uitbreiding met 4 lokalen, een speelzaal en een groot leerplein voor de onderbouwen, waar ook de vieringen met kinderen en ouders plaats kunnen vinden.

Meer informatie over de nieuwbouw en verbouw staat op de speciale pagina op deze site!

We gaan nu echt open!!!

We gaan nu echt open!!!

08 februari 2021 - Morgen gaan we dan eindelijk weer echt naar school! Vanaf 8.00 uur worden kinderen gespreid verwacht. Voor de juiste inloop- en ophaaltijden verwijzen we graag naar de eerdere correspondentie of het protocol op de website. Kinderen mogen evt. sleeën en sneeuwschuivers meenemen. Dan wel graag voorzien van voor- en achternaam. Denken jullie ook om de schoolboeken, schriften en chromebooks? In verband met de beperkte aanwezig van personeel op school het verzoek om af- of ziekmeldingen van kinderen via de Parro-app aan de stamgroepleider zelf te doen. De school is beperkt telefonisch bereikbaar.
School maandag nog dicht...

School maandag nog dicht...

07 februari 2021 - Tot onze grote spijt hebben we net moeten besluiten dat we onze scholen morgen nog niet te kunnen heropenen voor fysiek onderwijs.

Gezien de weersvoorspellingen en de Code Oranje voor morgen met het dringende advies niet de weg op te gaan, vinden we het onverantwoord om onze collega’s en kinderen te vragen naar school te komen.

Het merendeel van de collega’s moet van buiten het dorp komen en is afhankelijk van de auto of het openbaar vervoer. Maar ook op de fiets lijkt het momenteel onverantwoord om naar school te komen.

 

Omdat we vanuit de corona-richtlijnen de groepen ook niet mogen mengen is noodopvang helaas niet mogelijk op school. Nog los van het feit dat we hiervoor geen personeel beschikbaar hebben.

We gaan weer open!!!

We gaan weer open!!!

06 februari 2021 - Maandag 8 februari gaan alle basisscholen in Nederland weer volledig open en dus ook onze scholen. Met een geactualiseerd protocol op basis van de landelijke richtlijnen mogen de kinderen maandag weer veilig en verantwoord naar school.

Meer informatie over de afspraken die gelden zijn te vinden op de speciale protocol-pagina.

1 2 3 4 5 6 7