De ouderraad

De ouderraad op ‘t Vlot houdt zich bezig met het voorbereiden en ondersteunen van schoolactiviteiten voor kinderen en ouders. Dit gebeurt in overleg met het team en kan van alles betekenen. Denk bijvoorbeeld aan het (mee-)organiseren van de sinterklaas- en kerstviering, het versieren van de school bij bijzondere feesten of projecten, het verzorgen van eten en drinken bij bijzondere activiteiten (zoals een sponsorloop of wandelvierdaagse), het organiseren van een ouderavond of zandbakborrel bij de start van het schooljaar, ondersteunen bij het afscheid van groep 8 en andere projectvieringen (herfst- of lentefeest) en de organisatie van de Vlotte Markt (jaarlijks braderie/feestdag voor kinderen en ouders) etcetera. 

 

Uiteraard hoeven de ouders van de ouderraad dit niet allemaal alleen te doen. Het is juist fijn als zoveel mogelijk ouders van ‘t Vlot hierbij betrokken en ingeschakeld worden. 

Daarnaast zijn veel activiteiten en vieringen ook binnen het team al verdeeld, zodat de collega’s het betreffende feest samen met de ouderraad of een deel van de ouders kunnen voorbereiden.

Per jaar komen we een aantal keer (ca. 5 keer) bij elkaar om afspraken te maken voor de voorbereidingen. Hierbij is Lisa namens het team, en zonodig Gemma vanuit de directie, aanwezig. Daarnaast heeft de ouderraad een budget vanuit de vrijwillige ouderbijdrage, dat gebruikt kan worden voor de vieringen, feesten en activiteiten.

Interesse om aan te sluiten bij de OR of wil je meer weten over de ouderraad, stuur dan een mailtje naar lisa@jenaplanschool.nl of or.vlot@jenaplanschool.nl